Alles wat je moet weten over de verloskundige

Een verloskundige, iedereen heeft wel eens gehoord over een verloskundige. We weten dat je naar een verloskundige gaat op het moment dat je zwanger bent of zwanger wilt worden. Maar wat doet een verloskundige nou eigenlijk?

Wat is een verloskundige nou eigenlijk?

Een verloskundige is iemand die je begeleiding biedt op het moment dat je zwanger bent. Je kan je voorstellen dat je bij negen maanden lang een baby in je buik dragen wel wat hulp kunt gebruiken. Daarnaast is de verloskundige ook aanwezig bij de bevalling en biedt ze ook tijdens en na de bevalling begeleiding. Tijdens de zwangerschap bezoek je regelmatig de verloskundigenpraktijk en ook zal je veel telefonisch contact hebben met de verloskundige. Het is heel fijn om met een verloskundige te kunnen praten wanneer je zwanger bent, een verloskundige weet namelijk heel goed waar ze over praat. De zorg van de verloskundige begint eigenlijk waar de zorg en aandacht van je partner, vrienden en familie ophoudt.

Hoe kies je nou de juiste verloskundige?

Je kunt je voorstellen dat het kiezen van een verloskundige niet altijd makkelijk is, zeker niet wanneer je bijvoorbeeld in een grote stad als Amsterdam woont. Er is dan zoveel keuze dat je vaak door de bomen het bos niet meer kunt zien. Het is dus belangrijk om even op onderzoek uit te gaan en uiteindelijk een verloskundigenpraktijk en een verloskundige te kiezen die bij jouw wensen en eisen past.

Wat zijn de kosten?

Gelukkig hebben we het in Nederland goed voor elkaar! De kosten voor een verloskundige worden namelijk in de meeste gevallen helemaal vergoed vanuit je basisverzekering, het enige is wel dat je je eigen risico kwijt bent en dat hangt er weer vanaf welke bij welke aanbieder je een verzekering hebt afgesloten.

 

 

 

 

You May Also Like

Leave a Reply