Het belang van goede kraamzorg

Je kraamperiode:

Een van de gebeurtenissen in je leven die je je altijd zal blijven herinneren is de geboorte van je kind, de daarop volgende kraamperiode en wat voor kraamhulp je had. Een goede kraamhulp is dus van zeer groot belang. Wat doet zo’n kraamhulp nu eigenlijk?

De zorg voor de baby en voor jou:

Zeker als het je eerste baby is, zul je moeten leren hoe je je kindje moet verzorgen. Het lijkt best eng, zo’n kleine baby. Zelfs als het niet je eerste baby is, zul je toch ook weer moeten wennen aan de handelingen die je moet doen om je kleintje te verzorgen. De kraamhulp is daarvoor de aangewezen persoon. Zij doet eerst alle zorg voor, daarna geeft ze jou( en uiteraard je eventuele partner) alle gelegenheid om het zelf te proberen terwijl ze toekijkt. Pas als je de verzorging goed onder de knie hebt, laat de kraamhulp het aan jullie over. De kraamhulp waakt eveneens over jouw gezondheid: ze controleert je buik, kijkt of je geen koorts hebt en helpt eventueel bij de borstvoeding. Ze zal je zelfs in de meeste gevallen vertroetelen met lekkere en gezonde tussendoortjes.

Zorg voor rust in huis:

Een goede kraamhulp ziet aan jou als het je allemaal wat te veel wordt en probeert dan rust in huis te creeeren. Ze baant het bezoek in goede wegen en zorgt ervoor dat jij echt even in bed gaat liggen.

Hulp in het huishouden:

De kraamhulp zorgt voor de babywas en jouw was. Soms ook voor die van de rest van het gezin. Ze stofzuigt je huis en maakt het sanitair schoon. De meeste kraamhulpen vinden het absoluut niet vervelend om boodschappen voor de avondmaaltijd te doen, maar verwacht niet van haar dat ze de maandboodschappen ook gelijk meeneemt. Ook zullen er geen ramen gezeemd worden in jouw kraamperiode. Alles in het redelijke: als er geen andere kinderen in je gezin aanwezig zijn die beziggehouden moeten worden, heeft de kraamhulp wat meer tijd voor andere dingen.

Gelegenheid geven aan de ouders om te wennen aan de baby en van de baby te genieten:
De kraamperiode is een uniek moment in je leven. Probeer er, ondanks je vermoeidheid, optimaal van te genieten. De kraamhulp zal alles doen om er voor jullie een fantastische periode van te maken.

You May Also Like

Leave a Reply